Simpozij “Borba protiv bolesti COVID-19 istraživanjima”

Date: 26. svibnja 2022.

Venue: dvorana Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4, Zagreb)

Znanstveno – stručni mini simpozij pod nazivom “Borba protiv bolesti COVID-19 istraživanjima” održat će se u četvrtak 26. svibnja 2022. od 8.30 do 16 sati u dvorani Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4, Zagreb).

Simpozij organizira Znanstveni centar izvrsnosti za virusnu imunologiju i cjepiva (CERVirVac) i Centar za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu. Događanje će okupiti znanstvenike CERVirVac-a i partnerskih institucija koji će prezentirati recentne rezultate vlastitih istraživanja usmjerenih k suzbijanju bolesti COVID-19.

Skup je prijavljen Hrvatskoj liječničkoj komori te je kategoriziran kao “Domaći simpozij”. Aktivnim sudionicima bit će dodijeljeno 9 bodova, a pasivnim sudionicima 7 bodova.

Službeni jezik je hrvatski.

Znanstveni odbor
Dubravko Forčić, Beata Halassy, Jelena Ivančić Jelečki, Tihana Kurtović

Organizacijski odbor
Maja Lang Balija, Anamarija Slović, Sanda Ravlić

Registracija
Simpozij je besplatan, no budući da je broj sudionika ograničen, molimo da se registrirate putem sljedeće POVEZNICE. Ukoliko imate problema s registracijom ili dodatnih pitanja molimo da nam se obratite na e-adresu: sravlic@unizg.hr.

PROGRAM I ŽIVOTOPISI

 

Sponzor
LKB Vertriebs GmbH, Podružnica Zagreb

Nova cesta 103
HR-10000 Zagreb, Croatia

Posjeti web stranicu

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

17.06.2021. Zanimljivosti
Projekt Virtulab
VIRTULAB je virtualno umrežen znanstveno-istraživački laboratorij za primarne i sekundarne sirovine.
29.03.2021. Novosti Zanimljivosti
Naša članica, prof. dr. sc. Dijana Škorić u podkistu o koronavirusu i cjepivu
Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem se razgovara o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.
Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Ostali skupovi

Slovenian Microbiome Network Symposium 2023: Unraveling the Healthy Microbiome

Date: November 30 - December 1, 2023

Venue: Maribor, Slovenia


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više


Veterinarska klinička imunologija

Iako je riječ o sveučilišnom udžbeniku, knjiga je po svom sadržaju i opsegu namijenjena i kolegama veterinarima koji rade u praksi, ponajprije onima koji se u svagdašnjem radu bave tzv. malom praksom.

Naruči Više