Projekt Virtulab

17.06.2021. Zanimljivosti

Naziv projekta: VIRTULAB

KK.01.1.1.02. 0022

Trajanje projekta: studeni 2018. – srpanj 2021.

Ukupna vrijednost projekta: 14.186.222,23 kn

Iznos koji sufinancira EU: 11.499.539,00 kn

Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt Virtulab je lijep primjer jačanja inovacijskih i znanstveno-istraživačkih kapaciteta umrežavanjem sveučilišta, istraživačkih centara i industrije. U njemu su sudjelovali članovi HMD-a iz Laboratorija za biokemijsko inženjerstvo, industrijsku mikrobiologiju i tehnologiju piva i slada, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Sveučiliša u Zagrebu.

VIRTULAB je virtualno umrežen znanstveno-istraživački laboratorij za primarne i sekundarne sirovine. Nastao je opremanjem i integracijom petnaest laboratorija na pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Radi se o laboratorijima koji se bave različitim analizama primarnih i sekundarnih sirovina na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Geotehničkom fakultetu u Varaždinu, Metalurškom fakultetu u Sisku, Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu.

VIRTULAB nudi aktivnu podršku prilikom rješavanja znanstveno-istraživačkih ili poslovnih izazova putem konzultacija, analitičkih ispitivanja u laboratorijima sastavnica, terenskih istraživanja, uzorkovanja, oblikovanja idejnih rješenja, izvještavanja i dr. u područjima prospekcijskih istraživanja primarnih sirovina, njihove eksploatacije i oplemenjivanja, analize postojećih proizvodnih procesa i mogućnosti eksploatacije sekundarnih sirovina, recikliranja, pronalaženja zamjenskih sirovina i sl. Sukladno postavljenim ciljevima VIRTULAB teži prijenosu znanja i inovacija proizašlih iz znanstvenih i razvojnih istraživanja u gospodarski sektor.

Više informacija o projektu pročitajte u pirloženom PDF dokumentu.

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

17.06.2021. Zanimljivosti
Projekt Virtulab
VIRTULAB je virtualno umrežen znanstveno-istraživački laboratorij za primarne i sekundarne sirovine.
29.03.2021. Novosti Zanimljivosti
Naša članica, prof. dr. sc. Dijana Škorić u podkistu o koronavirusu i cjepivu
Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem se razgovara o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.
Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

Power of Microbes in Industry and Environment 2023

Date: May 15th to 18th 2023

Venue: Poreč, Croatia

It is our great pleasure to invite you to the symposium “Power of Microbes in Industry and Environment 2023”, which will be held in Poreč, Croatia from May 15th to 18th 2023.

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova

Ostali skupovi

19th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology

Date: 5-7 July, 2023

Venue: Budapest, Hungary


CROBiB 2023

Date: 25. - 27. svibnja 2023.

Venue: The Westin hotel, Zagreb


11th Trends in Medical Mycology

Date: October 20-23, 2023

Venue: Athens, Greece


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više


Veterinarska klinička imunologija

Iako je riječ o sveučilišnom udžbeniku, knjiga je po svom sadržaju i opsegu namijenjena i kolegama veterinarima koji rade u praksi, ponajprije onima koji se u svagdašnjem radu bave tzv. malom praksom.

Naruči Više