Date: March 23rd - 25th, 2017
Venue: Sofia, Bulgaria
Members of the Croatian microbiological society are invited to take part in FOOD-3 International Conference: “The challenges for quality and safety along the food chain”. Conference will cover and shape out diverse topics in food science as food and beverages quality and safety, contamination, microbiological control, toxicology, allergens and additives, assessment and audit, food biotechnology, nanotechnology in food, labeling and packaging, prebiotics and probiotics, organic food and GMO.
Rok za prijavu: 08.08.2022
Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu
Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.
Date: September 16 - 17, 2022
Venue: Koprivnica, Croatia
Sekcija za mikologiju i mikotoksikologiju Hrvatskog mikrobiološkog društva, Hrvatsko toksikološko društvo, Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada Zagreb i Sveučilište Sjever iz Koprivnice zajedno organiziraju 3. simpozij iz serije Power of Fungi and Mycotoxins, ovoga puta posvećen klimatskim promjenama, pod naslovom Power of Fungi and Mycotoxins in the Midst of Climate Change.Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.
Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima.
(Iz recenzije)
Iako je riječ o sveučilišnom udžbeniku, knjiga je po svom sadržaju i opsegu namijenjena i kolegama veterinarima koji rade u praksi, ponajprije onima koji se u svagdašnjem radu bave tzv. malom praksom.