PANDA 7 – projektna nastava za darovitu djecu: poziv članovima HMD-a za sudjelovanje u izvedbi projekta

20.12.2023. Novosti

Poštovani članovi Hrvatskog mikrobiološkog društva u cijelosti vam prenosimo poziv Bioteke za sudjelovanje u izvedbi PANDA 7 projekta:

 

Poštovani,

 

javljam vam se iz udruge Bioteka koja sedmi put zaredom provodi projekt PANDA 7 – projektna nastava za darovitu djecu.

Cilj projekta je da u suradnji s javnim, privatnim i civilnom sektorom osmišljavamo edukativne programe iz STEM područja koji su recentni, suvremeni i koji darovitoj djeci omogućavaju upoznavanje s modernim tehnologijama, istraživanjima, znanstvenicima, javnim ustanovama te im želimo pružiti priliku da sudjeluju u projektima i programima koji im inače u školi nisu dostupna.

Korisnici projekta su djeca, od 2. do 6. razreda osnovne škole, njih 30-tak do kraja školske godine polaze program koji osmišljavamo zajedno s vanjskim suradnicima, a nadali smo se da bi se vi ove godine možda mogli i željeli uključiti? Kad kažem uključiti, to znači da za ovu skupinu djece (u jednoj skupini je 8-10 djece), zajedno osmislimo program u kojem djeca mogu nešto praktično, iskustveno istražiti na području vašeg djelovanja i razumjeti važnost i primjenu vašeg posla. To može biti jedna radionica u trajanju od dva školska sata, a može biti i program koji traje dva ili više puta, možemo biti fleksibilni po tom pitanju. S radionicama započinjemo krajem siječnja i odvijaju se do kraja školske godine, a možete odabrati neki termin utorkom, srijedom ili četvrtkom u tom rasponu. Radionice se odvijaju od 18 h do 19.30 h.

Važno nam je da djeca vide primjenu znanstvenih istraživanja, da upoznaju vas i vaš posao, odnosno da zajednički utječemo na popularizaciju zanimanja iz STEM područja među djecom. S druge strane, kao iskusna udruga u edukaciji djece, sigurno vam možemo pomoći i pružiti podršku u osmišljavanju STEM sadržaja u kojem ćete i vi i djeca uživati i nudimo vam, puno znanja, raznih metoda rada s djecom i generalno puno pomoći u području odgojno-obrazovnog rada s djecom.

Ukoliko vam se ideja čini zanimljivom i izvedivom i želite se uključiti, molim vas da mi se javite do kraja ove nam godine, a za više informacija slobodno mi se obratite bilo kada mailom ili telefonom 095 2911 984.

 

Hvala puno svima!

 

Srdačan pozdrav,

Kristina Duvnjak, prof. biologije, dopredsjednica udruge,
voditeljica programa edukacije

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

17.06.2021. Zanimljivosti
Projekt Virtulab
VIRTULAB je virtualno umrežen znanstveno-istraživački laboratorij za primarne i sekundarne sirovine.
29.03.2021. Novosti Zanimljivosti
Naša članica, prof. dr. sc. Dijana Škorić u podkistu o koronavirusu i cjepivu
Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem se razgovara o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.
Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

Power of Viruses 2024

Date: 25-28 September 2024

Venue: Zadar, Croatia

We are honoured and pleased to invite you to the second international symposium “Power of Viruses 2024” to be held at the Hotel Kolovare, Zadar, Croatia, 25-28 September 2024.

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova

Ostali skupovi

52nd EEMGS and 15th ICAW

Date: 23rd - 27th September 2024

Venue: Rovinj, Croatia


PCR i qPCR u mikrobiologiji i molekularnoi biologiji

Date: 7. i 8. svibnja 2024.

Venue: BICRO BIOCentar, Zagreb


Balkan Fungus 2024: The 3rd Balkan Conference on Medical Mycology and Mycotoxicology

Date: 10 - 12 October 2024

Venue: Belgrade, Serbia


FEMS Summer School for Postdocs 2024

Date: 2 - 10 September 2024

Venue: Mediterranean Institute for Life Sciences (MedILS) in Split, Croatia


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više