Izvješće s Godišnje skupštine

16.03.2021. Novosti

26. veljače 2021. s početkom u 13 sati održana je online Godišnja skupština Hrvatskog mikrobiološkog društva pod predsjedanjem prof. dr. sc. Maje Šegvić Klarić.

U okviru Skupštine je simbolično, posthumno dodijeljena Plaketa HMD-a dr. sc. Sulejmanu Redžepoviću, pokojnom professor emeritusu za posebne zasluge i doprinos na unapređenju znanstvenog i stručnog rada u području mikrobiologije kao i iznimnom unapređenju rada HMD-a te značajan uspjeh u promociji, širenju ugleda i prepoznatljivosti HMD-a u zemlji i inozemstvu. Plaketa će biti uručena članovima obitelji pokojnog prof. Redžepovića.

Dobitnica Godišnja nagrada mladom znanstveniku „Jasenka Pigac“ je doc. dr. sc. Daniela Jakšić. Godišnja nagrada u obliku povelje i novčane nagrade (3000 kn) dodjeljuje se s ciljem poticanja znanstvene izvrsnosti i međunarodne prepoznatljivosti mladih hrvatskih mikrobiologa, a naknadno će biti predana dobitnici. Dobitnica je održala kratko predavanje o rezultatima svojih istraživanja pod naslovom: „Aspergili iz sekcije CircumdatiFlavi i Nigri u kućama i školi nakon poplave u Gunji 2014. godine“.

Zapisnik sa Skupštine i odgovarajuće priloge možete pročitati ovdje.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali radu Skupštine!

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

17.06.2021. Zanimljivosti
Projekt Virtulab
VIRTULAB je virtualno umrežen znanstveno-istraživački laboratorij za primarne i sekundarne sirovine.
29.03.2021. Novosti Zanimljivosti
Naša članica, prof. dr. sc. Dijana Škorić u podkistu o koronavirusu i cjepivu
Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem se razgovara o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.
Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Ostali skupovi

Slovenian Microbiome Network Symposium 2023: Unraveling the Healthy Microbiome

Date: November 30 - December 1, 2023

Venue: Maribor, Slovenia


11th Trends in Medical Mycology

Date: October 20-23, 2023

Venue: Athens, Greece


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više


Veterinarska klinička imunologija

Iako je riječ o sveučilišnom udžbeniku, knjiga je po svom sadržaju i opsegu namijenjena i kolegama veterinarima koji rade u praksi, ponajprije onima koji se u svagdašnjem radu bave tzv. malom praksom.

Naruči Više