Donacija HMD-a

25.06.2021. Novosti

Srednja medicinska škola Viktorovac svake godine upisuje prema svom nastavnom programu 56 učenika/ica na smjer medicinska sestra/tehničar opće zdravstvene njege koji su podijeljeni u dva razreda te još 28 učenika kojima popunjava još jedan razred za zanimanje farmaceutskog tehničara.

Prošle godine je šire sisačko područje pogodio potres magnitude 6.2 prema Richteru, pri čemu je, uz ljudske žrtve, nastala ogromna materijalna šteta, stradao je i velik broj obrazovnih ustanova, a među njima i srednja strukovna škola Viktorovac. Ubrzo nakon potresa uslijedila je sanacija zgrade srednje škole, a troškovi sanacije u najvećem dijelu su pokriveni iz donacija privrednih subjekata na području Sisačko-moslavačke županije te sredstvima same Sisačko-moslavačke županije. Hrvatsko mikrobiološko društvo je na ovogodišnjoj održanoj Skupštini društva usvojilo prijedlog Izvršnog odbora da se za pomoć u nastavi iz mikrobiologije srednjoj školi Viktorovac u Sisku donira 30 primjeraka Priručnika za vježbe iz opće mikrobiologije urednika Danka Hajsiga i Frane Delaša, a u nakladi Hrvatskog mikrobiološkog društva.

Donaciju je u ime Hrvatskog mikrobiološkog društva ravnateljici srednje strukovne škole Viktorovac u Sisku, Koraljki Porić, dipl. pedagog, predao predsjednik HMD-a prof. dr. sc. Roberto Antolović. Ugovor o donaciji potpisan je na obostranu radost i zadovoljstvo. Ovime Hrvatsko mikrobiološko društvo, kao i brojnim do sada provedenim aktivnostima, ostvaruje jednu od svojih osnovnih djelatnosti predviđenih Statutom, a to je pružanje stručne i znanstvene pomoći u unapređenju nastave iz mikrobiologije i srodnih disciplina na fakultetima, višim, srednjim i osnovnim školama te vrtićima i drugim odgojnim i obrazovnim organizacijama za djecu i mlade, a također i  privrednim organizacijama.

Ravnateljica prof. Koraljka Porić  zahvalila je na donaciji Hrvatskog mikrobiološkog društva u ime svih učenika i nastavnika škole te ujedno pohvalila ovakvu aktivnost Hrvatskog mikrobiološkog društva na iskazanoj spremnosti za pomoć u stručnoj izobrazbi i stjecanju novih znanja iz mikrobiologije učenika njihove medicinske škole. Uz donaciju priručnika, predsjednik HMD-a Roberto Antolović upoznao je djelatnike i s mogućnošću besplatnog korištenja virtualnog muzeja mikroba Microseuma u nastavi.  Microseum je nastao kao plod aktivnog dvogodišnjeg rada članova HMD-a u projektu „U društvu mikroba“, sufinanciranom sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

17.06.2021. Zanimljivosti
Projekt Virtulab
VIRTULAB je virtualno umrežen znanstveno-istraživački laboratorij za primarne i sekundarne sirovine.
29.03.2021. Novosti Zanimljivosti
Naša članica, prof. dr. sc. Dijana Škorić u podkistu o koronavirusu i cjepivu
Podkist je podcast Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) u kojem se razgovara o znanstvenim i tehnološkim temama te temama povezanim sa studiranjem i učenjem. Cilj je u opuštenoj atmosferi približiti najnovija znanstvena istraživanja široj publici, dati studentima širi pogled na to što uče te poslušati savjete starijih kolega o studiranju, radu i napredovanju u profesionalnoj karijeri.
Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

Power of Viruses 2024

Date: 25-28 September 2024

Venue: Zadar, Croatia

We are honoured and pleased to invite you to the second international symposium “Power of Viruses 2024” to be held at the Hotel Kolovare, Zadar, Croatia, 25-28 September 2024.

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova

Ostali skupovi

52nd EEMGS and 15th ICAW

Date: 23rd - 27th September 2024

Venue: Rovinj, Croatia


PCR i qPCR u mikrobiologiji i molekularnoi biologiji

Date: 7. i 8. svibnja 2024.

Venue: BICRO BIOCentar, Zagreb


Balkan Fungus 2024: The 3rd Balkan Conference on Medical Mycology and Mycotoxicology

Date: 10 - 12 October 2024

Venue: Belgrade, Serbia


FEMS Summer School for Postdocs 2024

Date: 2 - 10 September 2024

Venue: Mediterranean Institute for Life Sciences (MedILS) in Split, Croatia


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više