8. EuroMAbNet u Opatiji

Date: September 22nd - 23rd, 2016

Venue: Opatija, Croatia

Centar za Proteomiku Medicinskog fakulteta u Rijeci ove je godine domaćin 8. Skupu EuroMAbNet. Europska mreža monoklonskih protutijela (EuroMabNet, eng. European Monoclonal Antibodies Network) prva je europska mreža laboratorija iz akademskih institucija koji su postigli međunarodnu prepoznatljivost u proizvodnji i uporabi monoklonskih protutijela. Protutijela su danas nezaobilazan alat u biomedicinskim, biotehničkim i srodnim istraživačkim poljima, a industrija monoklonskih protutijela jedna je od najbrže rastućih u medicini. Na žalost, ovakav brzi rast i razvoj novih protutijela nije popraćen rastom i razvojem validacijskih tehnika i strategija. Korištenje slabo okarakteriziranih reagensa može imati izrazito negativne posljedice ne samo na mogućnost publiciranja znanstvenog rada, nego i na točnost samih rezultata. Stoga EuroMabNet svojim djelovanjem nastoji educirati istraživače, razviti smjernice za kvalitetnu validaciju protutijela i razviti banku kvalitetnih protutijela za istraživanja koja zadovoljavaju najviše standarde kvalitete te je prošle godine izdao i pregledni znanstveni rad na temu validacije protutijela (Roncador et al. 2015., mAbs). 
Od ove godine se u sklopu EuroMAbNet sastanka održava i prva  poludnevna radionica za mlade znanstvenike o odabiru i validaciji protutijela sa izvrsnim predavačima svjetskog glasa. Prisustvovanje radionici je besplatno. Ukoliko znanstvenici žele, mogu prijaviti i kratki sažetak i poster prezentaciju. Više o radionici saznajte na web stranici skupa, ovdje i ovdje.

 

Posjeti web stranicu

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

13.09.2018. Zanimljivosti
Probiotics are mostly useless and can actually hurt you
Probiotics are living micro-organisms that are taken by millions of people to boost their microbiome or to restore their gut ecosystem after a dose of antibiotics. Yet questions remain about whether they actually work.
16.08.2018. Zanimljivosti
The urinary microbiome associated with bladder cancer
An international group of scientists led by dr. Terzić, including Croatian microbiological society member dr. Viljemka Bučević Popović as a first author, have recently published a paper on the association of urinary microbiome and bladder cancer.
Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Ostali skupovi

IUMS 2020

Date: 12-16 October, 2020

Venue: Daejeon, South Korea


12th Eastern European IWA YWP Conference

Date: 19-22 May, 2020

Venue: Riga, Lativa


VIBes in Biosciences 2020

Date: March 11-13, 2020

Venue: Leuven, Belgium


FEMS Conference on Microbiology 2020

Date: 2-4 July 2020

Venue: Belgrade, Serbia


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više


Veterinarska klinička imunologija

Iako je riječ o sveučilišnom udžbeniku, knjiga je po svom sadržaju i opsegu namijenjena i kolegama veterinarima koji rade u praksi, ponajprije onima koji se u svagdašnjem radu bave tzv. malom praksom.

Naruči Više