Izvješće: 7. Kongres Slovenskog mikrobiološkog društva

07.10.2017. Novosti

Krajem rujna održan je Kongres Slovenskog mikrobiološkog društva u sklopu čega je bio i organiziran i „International Virology Day“ u suradnji sa Hrvatskim mikrobiološkim društvom. Na izvrsnom kongresu sudjelovali su Martina Šeruga Musić i Vladimir Savić kao pozvani predavači te sa predavanjem Jelena Ivančić Jelečki i Andreja Zubković. Uz njih naše društvo je bilo zastupljeno sa čak šest postera. Internacionalni dan virologije bio je iznimno uspješan, sa brojnim izvrsnim predavanjima kojima su naši predavači dali znatan doprinos te je izražena želja da se ovakvi zajednički sastanci održavaju i u budućnosti. Odlazak na kongres sponzorirali su HMD, A&B d.o.o. i Kemolab d.o.o.

Galerija slika


Zanimljivosti

06.12.2017. Zanimljivosti
Potential weapons for the battle against antibiotic resistance discovered

The bacterium Pseudomonas aeruginosa can produce specific molecular factors that dramatically increase or decrease an antibiotic's ability to kill Staphylococcus aureus, another bacterium that often co-infects with P. aeruginosa. The findings point to the possibility of new antibiotics employing these factors to enhance antibiotic susceptibility.


01.08.2017. Zanimljivosti
Walnuts may promote health by changing gut bacteria

A new study has found that walnuts in the diet change the makeup of bacteria in the gut, which suggests a new way walnuts may contribute to better health.


Izdavaštvo

Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Veterinarska imunologija

Radi se o vrhunskoj literaturi za potrebe visokoškolske nastave iz veterinarske imunologije. Knjiga je svojim sadržajem namijenjena prvenstveno studentima, ali i veterinarima u praksi i nastavnicima. 
(Iz recenzije)

Naruči Više


Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

Power of Viruses

Date: May 16-18, 2018

Venue: Poreč, Croatia

It is with great pleasure that we invite you to attend the conference Power of Viruses in Valamar Diamant Hotel, Poreč, Croatia, during May 16-18, 2018.

Posjeti web stranicu


CESAR 2018

Date: 19-22 September 2018

Venue: Sveti Martin na Muri, Croatia

It is our great pleasure to invite you to the 6th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance, CESAR2018.

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova

Ostali skupovi

IWA 10th Eastern European Young Water Professionals Conference

Date: May 7th - 12th, 2018

Venue: Zagreb, Croatia