Labena

Tvrtka Labena  d.o.o.  od svog osnivanja  1993. godine, bavi se laboratorijskom opremom u farmaceutskoj, medicinskoj, prehrambenoj industriji i svim drugim područjima istraživanja i razvoja u fakultetskim institucijama. Našim kupcima u regiji nudimo potpuna tehnološka rješenja u procesnoj i laboratorijskoj analitici. Na ovaj način posredujemo kod uvođenja novih tehnologija i usavršavanju osoblja na svim tržištima gdje smo prisutni.

U skladu sa željama naših kupaca pratimo nove tehnološke  proizvode  vodećih svjetskih proizvođača već više od 20 godina. To daje tvrtki dobar uvid u poslovne, istraživačke procese krajnjih  korisnika. Blisko surađujemo kod planiranja, opremanja i obuke korisnika za opremu koja je potrebna za precizan i kvalitetan rad.

U 2008 godini, u okviru tvrtke, kao rezultat dugogodišnjeg razvoja aktivnosti je otvoren odjel za istraživanje i razvoj, u kojem u surađujemo s različitim Fakultetima i Institutima  na područjima razvoja prehrane, telemedicine, medicine i farmacije.

Naš cilj je da i dalje ostanemo među vodećim ponuđačima tehnoloških rješenja na tržištu i  u skladu sa potrebama naših partnera i kupaca te da proširimo  našu ponudu a sa tim znanje i prisutnost na svim tržištima.

2012. godine, otvorili smo i petu tvrtku Labena u Srbiji i na taj način zaokružili tržište svih republika bivše Jugoslavije. Labena je lokalno prisutna u 5 zemalja u regiji, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, pored toga pokrivamo  Crnu Goru i Kosovo.

Posjeti web stranicu

Zanimljivosti

16.06.2018. Zanimljivosti
For The First Time, Scientists Have Caught Bacteria “Fishing” For DNA From Their Dead Friends
Bacteria are slippery little suckers. They evolve rapidly, developing resistance to antibiotics and therefore becoming increasingly difficult to deal with. Now, for the first time, researchers have caught on film one of the mechanisms the microbes use for this speedy evolution.
18.04.2018. Zanimljivosti
Odilorhabdins: Researchers Discover New Class of Antibiotics

An international team of scientists led by the University of Illinois, Chicago, has discovered a new class of naturally produced, ribosome-targeting antibacterial agents, odilorhabdins, produced by a nematode-symbiotic bacterium.


Izdavaštvo

Moćni mikrobi – prikaz knjige Mighty Microbes – The Amazing World of Microorganisms

Skupina znanstvenika i popularizatora znanosti iz Nizozemske se s ovom idejom pozabavila kroz fundaciju Microcanoni, nizozemsku inačicu projekta naziva „Što doista trebate znati o mikrobiologiji“ još 2011. Ta verzija prezentirana je i u amsterdamskom muzeju Artis Micropia, a djelo na engleskome čiji vam prikaz donosim je korak dalje koji je ova skupina ljudi poduzela u ulozi urednika knjige s naslovom Mighty Microbes i podnsalovom The Amazing World of Microorganisms. Osmislili su građu podijeljenu u devet tematskih cjelina, a unutar svake je pet do deset poglavlja (tema) za koje su kao autore ili suautore odabrali znanstvenike koji su sudjelovali u ključnim otkrićima ili su istaknuti stručnjaci u tom području.

Naruči Više


Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

CESAR 2018

Date: 19-22 September 2018

Venue: Sveti Martin na Muri, Croatia

It is our great pleasure to invite you to the 6th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance, CESAR2018.

CESAR 2018 Deadlines extended!

Abstract submission deadline:
June 24, 2018

Early registration fee payment:
July 1, 2018

Decision on abstract acceptance as poster/oral presentation:
July 1, 2018

View all important dates

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova

Ostali skupovi

8th Congress of European Microbiologists, FEMS 2019

Date: 7-11 July 2019

Venue: Glasgow, Scotland


XXV EFMC International Symposium on Medicinal Chemistry

Date: 2-6 September 2018

Venue: Ljubljana, Slovenia


The 14th Congress of Microbiologists in Bulgaria with International Participation

Date: October 10th - 13th, 2018

Venue: Hisarya, Bulgaria


Balkan Fungus 2018

Date: September 13th - 15th, 2018

Venue: Timisoara, Romania


John Innes – Ruđer Bošković Summer Schools on Applied Molecular Microbiology – “Microbial Specialised Metabolites: From Genome to Molecule”

Date: September 8th-16th, 2018

Venue: Dubrovnik, Croatia