Labena

Tvrtka Labena  d.o.o.  od svog osnivanja  1993. godine, bavi se laboratorijskom opremom u farmaceutskoj, medicinskoj, prehrambenoj industriji i svim drugim područjima istraživanja i razvoja u fakultetskim institucijama. Našim kupcima u regiji nudimo potpuna tehnološka rješenja u procesnoj i laboratorijskoj analitici. Na ovaj način posredujemo kod uvođenja novih tehnologija i usavršavanju osoblja na svim tržištima gdje smo prisutni.

U skladu sa željama naših kupaca pratimo nove tehnološke  proizvode  vodećih svjetskih proizvođača već više od 20 godina. To daje tvrtki dobar uvid u poslovne, istraživačke procese krajnjih  korisnika. Blisko surađujemo kod planiranja, opremanja i obuke korisnika za opremu koja je potrebna za precizan i kvalitetan rad.

U 2008 godini, u okviru tvrtke, kao rezultat dugogodišnjeg razvoja aktivnosti je otvoren odjel za istraživanje i razvoj, u kojem u surađujemo s različitim Fakultetima i Institutima  na područjima razvoja prehrane, telemedicine, medicine i farmacije.

Naš cilj je da i dalje ostanemo među vodećim ponuđačima tehnoloških rješenja na tržištu i  u skladu sa potrebama naših partnera i kupaca te da proširimo  našu ponudu a sa tim znanje i prisutnost na svim tržištima.

2012. godine, otvorili smo i petu tvrtku Labena u Srbiji i na taj način zaokružili tržište svih republika bivše Jugoslavije. Labena je lokalno prisutna u 5 zemalja u regiji, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, pored toga pokrivamo  Crnu Goru i Kosovo.

Posjeti web stranicu

Projekt "U Društvu mikroba"

Osnovna svrha projekta je doprinijeti uvođenju, razvoju i održivosti programa društveno korisnog učenja na fakultetima. Više o projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Zanimljivosti

13.09.2018. Zanimljivosti
Probiotics are mostly useless and can actually hurt you
Probiotics are living micro-organisms that are taken by millions of people to boost their microbiome or to restore their gut ecosystem after a dose of antibiotics. Yet questions remain about whether they actually work.
16.08.2018. Zanimljivosti
The urinary microbiome associated with bladder cancer
An international group of scientists led by dr. Terzić, including Croatian microbiological society member dr. Viljemka Bučević Popović as a first author, have recently published a paper on the association of urinary microbiome and bladder cancer.
Izdavaštvo

Moćni mikrobi – prikaz knjige Mighty Microbes – The Amazing World of Microorganisms

Skupina znanstvenika i popularizatora znanosti iz Nizozemske se s ovom idejom pozabavila kroz fundaciju Microcanoni, nizozemsku inačicu projekta naziva „Što doista trebate znati o mikrobiologiji“ još 2011. Ta verzija prezentirana je i u amsterdamskom muzeju Artis Micropia, a djelo na engleskome čiji vam prikaz donosim je korak dalje koji je ova skupina ljudi poduzela u ulozi urednika knjige s naslovom Mighty Microbes i podnsalovom The Amazing World of Microorganisms. Osmislili su građu podijeljenu u devet tematskih cjelina, a unutar svake je pet do deset poglavlja (tema) za koje su kao autore ili suautore odabrali znanstvenike koji su sudjelovali u ključnim otkrićima ili su istaknuti stručnjaci u tom području.

Naruči Više


Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

Power of Microbes in Industry and Environment 2019

Date: May 15th to 18th 2019

Venue: Sveti Martin na Muri, Croatia

It is our great pleasure to invite you to the symposium “Power of Microbes in Industry and Environment 2019”, which will be held in Sveti Martin na Muri, Croatia from May 15th to 18th 2019. This symposium which covers all important topics of applied microbiology is already the sixth in a row, starting with the […]

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova

Ostali skupovi

8th Congress of European Microbiologists – FEMS 2019

Date: 7-11 July 2019

Venue: Glasgow, Scotland