Labena

Tvrtka Labena  d.o.o.  od svog osnivanja  1993. godine, bavi se laboratorijskom opremom u farmaceutskoj, medicinskoj, prehrambenoj industriji i svim drugim područjima istraživanja i razvoja u fakultetskim institucijama. Našim kupcima u regiji nudimo potpuna tehnološka rješenja u procesnoj i laboratorijskoj analitici. Na ovaj način posredujemo kod uvođenja novih tehnologija i usavršavanju osoblja na svim tržištima gdje smo prisutni.

U skladu sa željama naših kupaca pratimo nove tehnološke  proizvode  vodećih svjetskih proizvođača već više od 20 godina. To daje tvrtki dobar uvid u poslovne, istraživačke procese krajnjih  korisnika. Blisko surađujemo kod planiranja, opremanja i obuke korisnika za opremu koja je potrebna za precizan i kvalitetan rad.

U 2008 godini, u okviru tvrtke, kao rezultat dugogodišnjeg razvoja aktivnosti je otvoren odjel za istraživanje i razvoj, u kojem u surađujemo s različitim Fakultetima i Institutima  na područjima razvoja prehrane, telemedicine, medicine i farmacije.

Naš cilj je da i dalje ostanemo među vodećim ponuđačima tehnoloških rješenja na tržištu i  u skladu sa potrebama naših partnera i kupaca te da proširimo  našu ponudu a sa tim znanje i prisutnost na svim tržištima.

2012. godine, otvorili smo i petu tvrtku Labena u Srbiji i na taj način zaokružili tržište svih republika bivše Jugoslavije. Labena je lokalno prisutna u 5 zemalja u regiji, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, pored toga pokrivamo  Crnu Goru i Kosovo.

Posjeti web stranicu

Zanimljivosti

06.12.2017. Zanimljivosti
Potential weapons for the battle against antibiotic resistance discovered

The bacterium Pseudomonas aeruginosa can produce specific molecular factors that dramatically increase or decrease an antibiotic's ability to kill Staphylococcus aureus, another bacterium that often co-infects with P. aeruginosa. The findings point to the possibility of new antibiotics employing these factors to enhance antibiotic susceptibility.


01.08.2017. Zanimljivosti
Walnuts may promote health by changing gut bacteria

A new study has found that walnuts in the diet change the makeup of bacteria in the gut, which suggests a new way walnuts may contribute to better health.


Izdavaštvo

Moćni mikrobi – prikaz knjige Mighty Microbes – The Amazing World of Microorganisms

Skupina znanstvenika i popularizatora znanosti iz Nizozemske se s ovom idejom pozabavila kroz fundaciju Microcanoni, nizozemsku inačicu projekta naziva „Što doista trebate znati o mikrobiologiji“ još 2011. Ta verzija prezentirana je i u amsterdamskom muzeju Artis Micropia, a djelo na engleskome čiji vam prikaz donosim je korak dalje koji je ova skupina ljudi poduzela u ulozi urednika knjige s naslovom Mighty Microbes i podnsalovom The Amazing World of Microorganisms. Osmislili su građu podijeljenu u devet tematskih cjelina, a unutar svake je pet do deset poglavlja (tema) za koje su kao autore ili suautore odabrali znanstvenike koji su sudjelovali u ključnim otkrićima ili su istaknuti stručnjaci u tom području.

Naruči Više


Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije

Ovaj sveučilišni priručnik napisalo je petnaestak autora iz desetak visokoškolskih ustanova iz Zagreba i Rijeke, a sadržaj je podijeljen u petnaest, slikama bogato ilustriranih poglavlja u kojima su opisane i obrađene različite bakteriološke, virološke, mikološke, imunološke i molekularno-biološke metode koje se upotrebljavaju u općoj mikrobiologiji koja se studira na nizu različitih fakulteta i visokih škola.

Naruči Više


Postani član HMD-a

Cilj Društva je okupljanje mikrobiologa i stručnjaka srodnih struka s ciljem unapređenja svih grana mikrobiologije.

Postani član

Šaljite nam novosti

Novosti i zanimljivosti nam šaljite na urednik@hmd-cms.hr.

Skupovi HMD-a

Power of Viruses

Date: May 16-18, 2018

Venue: Poreč, Croatia

It is with great pleasure that we invite you to attend the conference Power of Viruses in Valamar Diamant Hotel, Poreč, Croatia, during May 16-18, 2018.

Posjeti web stranicu


CESAR 2018

Date: 19-22 September 2018

Venue: Sveti Martin na Muri, Croatia

It is our great pleasure to invite you to the 6th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance, CESAR2018.

Posjeti web stranicu


Arhiva skupova